Roland kondigt belangrijke updates aan voor zijn topmodel 4K en HD Video Switchers

Roland Professional A/V kondigt belangrijke firmware-updates aan voor de topmodellen van het bedrijf: de V-600UHD en V-160HD video switchers. 

Versie 3.0 voor de V-600UHD 4K HDR Multi-Format Video Switcher breidt de mogelijkheden uit tussen input en output framerates. De update bevat ook veel verbeteringen aan de gebruikersknoppen, waaronder ondersteuning voor een PGM/AUX-selectiefunctie voor de hoofduitgang. 

Versie 3.0 voor de V-160HD Streaming Video Switcher voegt veel krachtige nieuwe functies toe die een grotere flexibiliteit binnen videoproductie set-ups ondersteunen. Deze omvatten AUX-bus uitbreidingen plus videomonitoring en switching op de V-160HD Remote app voor iPad. Loudness Auto Gain en Adaptive Noise Reduction PTZ controlefuncties zijn nu toewijsbaar via een USB numerieke keypad. Daarnaast is er ondersteuning voor de Japanse en Chinese taal toegevoegd aan de V-160HD Remote app en V-160HD RCS (besturingssoftware voor Windows en macOS). 

Belangrijke firmware-updates voor de VR-120HD en VR-6HD staan ook gepland voor release in 2024. Het topmodel: de VR-120HD Direct Streaming AV Mixer, beschikt over direct streaming via LAN, onboard opname en afspelen via SDXC-kaarten en een indrukwekkende 42-kanaals audiomixer. De VR-6HD Direct Streaming AV Mixer is een compacte, alles-in-één hub voor zakelijk livestreamen. 

Versie 3.0: Nieuwe Features

De gratis Versie 3.0 update voegt nog meer power en functionaliteit toe aan de V-160HD. 

  • Twee Extra Aux-bussen— Er zijn nu in totaal drie Aux-bussen voor zowel video als audio, voor meer flexibiliteit in systeemconfiguraties.

  • iPad Video Monitoring en Switching—Volledige bediening is nu beschikbaar met de iPad Remote-app en veel van de nieuwste iPad-modellen met USB-C.

  • Externe PTZ Control Verbeteringen—Je kunt nu de pan, tilt en zoom voor elke camera aanpassen en presets toewijzen/oproepen via een USB numerieke keypad.

  • Nieuwe Audio Effecten—Loudness auto gain-en adaptive noise reduction-opties helpen de geluidskwaliteit te verbeteren, vooral tijdens het streamen van evenementen.

  • Uitgebreide Taalondersteuning—Japanse en Chinese taalondersteuning is toegevoegd aan de iPad Remote-app en de RCS (Remote Control Software) voor macOS en Windows.

 

 

Terug naar overzicht