Maak kennis met Bowers & Wilkins, het toonaangevende merk op het gebied van audio is nu ook bij Output te verkrijgen. Het bedrijf is van het monteren van luidsprekersystemen in de werkplaats van de elektronicazaak in Worthing, uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf op het gebied van luidsprekers en hoofdtelefoons.

Meer over Bowers & Wilkins

In 1966 wordt B&W Electronics opgericht, dankzij een gift van £10,000 uit een erfenis van een tevreden klant. John Bowers start op dat moment zijn eigen luidsprekerbedrijf op. Hij begint met het monteren van luidsprekersystemen in de werkplaats van zijn elektronicazaak in Worthing, Zuid-Engeland.

Dit het decennium van de jaren '70 zag veel veranderingen op muzikaal gebied, van disco tot punk rock, en bracht ook meerdere mijlpalen voor Bowers & Wilkins met zich mee. Het bedrijf bracht gewelfde luidsprekerkasten op de markt, en nieuwe conus materialen zoals aramid fiber. Het kwam tot een hoogtepunt met de introductie van de 801, die in bijna alle klassieke opnamestudio‘s over de hele wereld al snel als referentieluidspreker werd gebruikt. De jaren '80 draaiden om het toepassen van wetenschap. Dankzij grote investeringen in onderzoek werd de gespecialiseerde onderzoeksfaciliteit in Steyning geopend. In het MTV-tijdperk van supersterren en bombastische rockconcerten in grote stadions gingen Bowers & Wilkins tegen de huidige trend in, en introduceerden iets kleins en onopvallends: de "compacte monitor," oftewel de CM1.

In de jaren '90 werd het pionierswerk van het Steyning research team op spectaculaire wijze gerealiseerd met de lancering van Nautilus™, een luidspreker die alle ideeën over luidsprekerontwerp op z‘n kop zette. Nieuwe product introducties vonden aan beiden uiteinden van het spectrum plaats, met de onthulling van het hoog aangeschreven instapmodel van de 600 Series en de flagship Nautilus 800 Series. De jaren 2010 draaide om innovatieve overdrive bij Bowers & Wilkins. Grandioze technologische veranderingen zijn aan de orde van de dag in de jaren 2010, zo ook binnen Bowers & Wilkins.

 

 

 

 

Speaker testing playlist

Wij presenteren u een uiteenlopende muzieklijst, waarmee u uw luidsprekers optimaal op de proef stelt. We zijn ons er van bewust dat u ongetwijfeld een eigen zorgvuldig samengestelde CD heeft om de audio performance te testen, maar het kan zo nu en dan geen kwaad om daar een aantal nieuwe toppers aan toe te voegen. En voor de momenten dat u uw CD niet op zak heeft, maar gebruik moet maken van een playlist op Spotify HiFi, hebben wij een mooie lijst gecreëerd. Check dus de lijst vol nummers die ieder aspect van uw luidspreker uittest. Van treble en bass kwaliteit tot de manier waarop ritme en dynamics tot zijn recht komt, we hebben er rekening mee gehouden.

Bent u achter nieuwe dingen gekomen toen u uw speaker testte middels onze muzieklijst? Laat het ons weten!

 

Prijslijsten ontvangen?

Wij sturen u graag de laatste prijzen toe, vraag deze hier aan of neem contact op met ons via (073) 639 26 00.