Canon kondigt nieuwe firmware-update aan voor 4K remote PTZ-camerasystemen

Amstelveen, 11 juni 2024 – Canon kondigt vandaag aan dat men vanaf medio juli 2024 een gratis firmware-update kan downloaden voor 4K remote camera’s en remote camera controllers die bedoeld is om de functionaliteit en prestaties van functies, zoals auto-tracking, nog verder te verbeteren. Er zullen ook geüpgrade versies van diverse toepassingen beschikbaar worden gesteld, waaronder Auto Tracking-toepassing (RA-AT001) zoals al eerder gelanceerd in april 2023.

Canon heeft haar productlijn van externe camerasystemen nog verder verbeterd door applicatiesoftware te leveren die noodzakelijke functies toevoegt aan camerasystemen, waaronder 4K remote camera's en gespecialiseerde controllers. Met upgrades van de firmware en applicaties voor het hele systeem om hun functionaliteit en prestaties te verbeteren, wil Canon bijdragen aan verbeteringen in de workflow van videoproductie-projecten en visuele communicatie bevorderen bij bijvoorbeeld web conferenties en college-uitzendingen.

De trackingfunctie wordt verbeterd zodat de vernieuwde Auto Tracking-toepassing (RA-AT001) nu in staat is om het onderwerp te blijven volgen, zelfs wanneer deze een andere persoon kruist (zoals iemand die afsnijdt of paden kruist) zonder over te schakelen naar die andere persoon. De prestaties zijn ook verbeterd om nog natuurlijkere en vloeiendere bewegingen te krijgen wanneer het begin en einde van de bewegingen van het onderwerp worden gevolgd. Daarnaast kunnen geavanceerde instellingen voor auto-tracking nu worden aangepast via de controller, zodat camera's kunnen worden bediend zonder het gebruik van een pc. Canon begint ook met het gratis beschikbaar stellen van de basisfuncties van de Auto Tracking-toepassing (RA-AT001), zodat nog meer gebruikers kunnen profiteren van het verbeterde gebruiks- en bedieningsgemak.

De update verbetert de framerate van de video-uitvoer bij een USB-verbinding. De externe camera's CR-N300 en CR-N100 voldoen aan USB Video Class, de industrienorm voor USB-transmissie, en door ze eenvoudig via een kabel aan te sluiten op een pc kunnen ze worden gebruikt voor web conferenties. De framerate wordt verbeterd van een uitvoer van FHD12,5fps, waar de camera oorspronkelijk voor was uitgerust, naar een maximum van maar liefst FHD30fps. Naast het Motion JPEG-formaat wordt het uitvoerformaat nu ook aangeboden in YUV-formaat, waardoor de beeldverwerking na de opname wordt vereenvoudigd. Omdat ze compatibel zijn met de twee formaten, kunnen de externe camera's - met bijgewerkte firmware - worden gebruikt voor verschillende vormen van web conferenties.

Daarnaast wordt de functionaliteit van de speciale controller verder verbeterd, zodat het nu ook mogelijk is om op het aanraakscherm van de RC-IP1000 afstandsbediening miniatuurweergaven te tonen van presets en traceerfuncties die in de camera zijn opgeslagen. Gebruikers kunnen de functie openen terwijl het miniatuurbeeld wordt weergegeven, zodat er minder bedieningsfouten worden gemaakt en de bediening intuïtiever wordt. Bovendien kunnen de beelden op het aanraakscherm, dat tot negen camera's tegelijk kan weergeven, via SDI en HDMI naar een externe monitor worden uitgevoerd. Deze update van de controllerfirmware zal de bediening op locatie verbeteren doordat gebruikers de camera's kunnen bedienen en tegelijkertijd de verschillende weergaven op een groot scherm kunnen bekijken.

Terug naar overzicht