Referenties van onze klanten

 

Op deze pagina vindt u enkele projecten die onze klanten met onze producten gerealiseerd hebben. Wij werken nauw samen met onze klanten om voor de eindklant tot de best mogelijke oplossing te komen. Heeft u vragen over een oplossing die u tegenkomt in onderstaand overzicht? Neem dan contact op met onze collega's.

Universiteit Utrecht - Shure

3 LOCATIES, 100 GEBOUWEN EN 29.000 STUDENTEN – HET VERHAAL ACHTER DE SYSTEEMUPGRADE BIJ DE UNIVERSITEIT UTRECHT

AV Installateur: JNV 

Gebruikte producten:
Shure ULXD Draadloze systemen
Shure ULXD1 Draadloze zenders
Shure ULX4D Draadloze ontvangen
 

Inleiding

De Universiteit Utrecht vormde voor Shure het decor van een ambitieus, drie jaar durend audio-installatieproject waarbij ULX-D® Digital Wireless en Microflex® systemen in drie belangrijke gebieden werden toegepast: Utrecht Science Park/De Uithof, het Universiteitskwartier in het centrum van Utrecht, en de International Campus Utrecht (ICU), die samen goed zijn voor honderd gebouwen, waarvan er 45 voor onderwijsdoelen en als collegezalen worden gebruikt.

Met meer dan 29.000 studenten is Utrecht een van de oudste en meest gerespecteerde universiteiten van Nederland. Bij het updaten van de audioapparatuur was dan ook een systeem vereist dat superieure helderheid van de audio en tegelijk flexibiliteit en gebruiksgemak zou bieden.

Wensen van de klant

Peter Janssen, AV Domain Specialist van de Universiteit Utrecht, praat over de aanvankelijke keuze voor de audio-upgrade en legt uit waarom er behoefte aan een digitaal systeem bestond: “Er was een verandering in de frequenties van het 4G-network in Europa, waardoor we besloten hebben ons bestaande systeem te upgraden naar een digitaal systeem. Het nieuwe systeem levert betere prestaties als het gaat om het aantal microfoons dat na de veranderingen via de nieuwe, beperkte bandbreedte kan worden gebruikt.”

Jan Zwanenberg, Digital Architect van JNV, voegt toe: “De Universiteit Utrecht heeft op de hele campus ongeveer negentig microfoonsystemen in gebruik; dat is een combinatie van handheld-, dasspeld-, podium-, headset- en radiomicrofoons. Vanwege dat aantal microfoons hadden we een systeem nodig dat veel kanalen zou bieden op de beperkte bandbreedte die beschikbaar was.

“Peter en ik hebben langdurig besproken wat voor oplossingen we nodig hadden om de ideale leeromgeving voor alle studenten en docenten te creëren.”

Omdat leren op afstand en het opnemen van colleges basisvereisten zijn in een moderne onderwijsomgeving, zijn heldere geluidsversterking en spraakverstaanbaarheid steeds belangrijker geworden. Janssen zegt: “Goed geluid komt vanuit de bron; dat houdt in dat je de beste microfoons moet gebruiken om de audio op te vangen om zo een onderwijservaring van topkwaliteit te bieden en het leerproces van de studenten te verbeteren.

De oplossing

Het beheer van de installatie was in handen van de bekroonde integrator JNV, met ondersteuning van het in AV gespecialiseerde distributiebedrijf Output.

“Output heeft ons tijdens het hele project fantastisch ondersteund door ons systemen te laten testen, zodat we zeker wisten dat ze op locatie bij de Universiteit goed zouden presteren,” aldus Zwanenberg.

“We beseften al snel dat het bestaande systeem met de verandering van het netwerk niet voldoende zou zijn, en na gesprekken met Output zijn we naar het Shure systeem gaan kijken. Als volledig digitale oplossing was dat direct interessant voor ons.”

Janssen gaat verder: “Shure heeft de reputatie van een toonaangevend audiomerk, en daarom vonden we dat het besluit om over te schakelen op een digitaal systeem van Shure absoluut geen hoog risico inhield. Het bood zelfs veel grotere voordelen dan het bestaande systeem.”

Het resultaat

De daadwerkelijke aantallen apparaten die overal op de campus werden gebruikt, maakten de ware uitdaging voor het aantal kanalen op de beperkte bandbreedte duidelijk: 86 x ULX-D®4 receivers, 103 x ULX-D®1 bodypacks en 14 x ULX-D®2 handhelds. Omdat er zulke hoge eisen aan de audioapparatuur worden gesteld, was het een bonus dat we in staat waren om de systemen vóór de integratie te testen, en AV-specialist Output had de faciliteiten in huis om ze voor aankoop in de praktijk te demonstreren.

Met het systeem van Shure hebben we een flexibele, stabiele oplossing om alle studenten op de hele universiteit de best mogelijke leerervaring te kunnen blijven bieden.“

“Onze academici waarderen ook het gebruiksgemak bij het wisselen van systeem, bijvoorbeeld van dasspeld- naar headset-microfoon. Dat is een ongecompliceerd proces dat perfect werkt, zodat er tijdens de colleges geen tijd verloren gaat.”

Nu de Shure systemen een jaar in gebruik zijn, zijn Janssen en Zwanenberg allebei tevreden met het besluit om te upgraden.

“We zijn heel blij met de prestaties van de systemen op de hele universiteit,” beweert Janssen. Studenten en docenten profiteren van de superieure helderheid van de audio. Ons technische team is ook heel tevreden met de stabiliteit en prestaties van de microfoons, én met de superieure prestaties van de laders, waarmee de accu‘s binnen drie uur tot volle capaciteit worden opgeladen.”

“ULX-D is de nieuwe standaard geworden aan de universiteit,” eindigt Zwanenberg. “Elk microfoonsysteem is volkomen betrouwbaar en werkt perfect in overeenstemming met de eisen van de ruimte.”

Terug naar overzicht