Referenties van onze klanten

 

Op deze pagina vindt u enkele projecten die onze klanten met onze producten gerealiseerd hebben. Wij werken nauw samen met onze klanten om voor de eindklant tot de best mogelijke oplossing te komen. Heeft u vragen over een oplossing die u tegenkomt in onderstaand overzicht? Neem dan contact op met onze collega's.

Omroep Gelderland - Panasonic

Leverancier: HD System Support

Gebruikte producten:
6x Panasonic TH-55LFV8 displays
2x Panasonic TH-75EF1W displays

Inleiding:

Omroep Gelderland is erop gericht zoveel mogelijk Gelderlanders te bereiken met uitzendingen via diverse media. Omroep Gelderland is de betrouwbare, informatieve familiezender, die meldt en uitlegt wat er gebeurt in de provincie. Zij doen dat met inzet van radio, TV en nieuwe media, vanuit een onafhankelijke positie, afgestemd op de wensen van het publiek en met inachtneming van de Gelderse culturele identiteit. Omroep Gelderland streeft ernaar een innoverende omroep te zijn. Kerntaken van de omroep zijn het verzorgen van regionale nieuwsprogramma’s, het belichten van achtergronden en het versterken van de culturele identiteit.

Omroep Gelderland heeft het project geïnitieerd. Jürgen Telkamp, technisch specialist bij Omroep Gelderland heeft voor HD System Support gekozen als adviseur en leverancier.

HD System Support is B2B-leverancier van een compleet pakket Pro-Video techniek. Het richt zich met name op de videoproducent, media educatie, facilitair AV en omroepen in Noord-Nederland. Directeur Henk Dijkstra vertelt, “Wij onderscheiden ons door laagdrempelig persoonlijk contact, advies en expertise. We en merken dat daar een groeiende behoefte naar is. Vaak is er al snel vakmatig een klik met de klant.”

Voor diensten wordt waar nodig gebruik gemaakt van een netwerk van vakspecialisten.
Henk Dijkstra heeft ruim 30 jaar ervaring in mediatechniek. Gestart als broadcast service en system engineer en daarna als leidinggevend technicus bij Omrop Fryslân.
In het gebouw van Omrop Fryslân in Leeuwarden waar meerdere media gerelateerde bedrijven actief zijn, is HD System Support sinds 2015 ook gevestigd.

Kijk voor meer informatie op www.hdsystemsupport.nl of neem contact op via info@hdsystemsupport.nl of tel: 06-51157578.

De uitdaging

Omroep Gelderland wilde een compacte TV nieuws studio ontwikkelen waarvan de ruimte en hoogte beperkt is. Zij wilde hierin een video wall plaatsen. De positie van de camera’s was dusdanig dat de kijkhoek van de zij-schermen voldoende moeten zijn voor een goede weergave op TV. Er moest ook rekening gehouden worden met een afwijkend vidiwall formaat 3x2, lage latency, grote kijkhoek, hoge kwaliteit weergave, smalle bezel en hoge betrouwbaarheid. Verder was het belangrijk dat er geen storende factoren als ventilatoren aanwezig zijn.

Realisatie

Omroep Gelderland heeft het project geïnitieerd. Jürgen Telkamp, technisch specialist bij Omroep Gelderland heeft voor HD System Support gekozen als adviseur en leverancier voor displays en vidiwall in het decor van de nieuw te realiseren TV nieuws studio. De keuze is hierbij gevallen op Panasonic displays. Het decorontwerp en de bouw is in opdracht van Omroep Gelderland verzorgd door decorbouwer Unbranded b.v. uit Hilversum. Deze heeft de displays en vidiwall gemonteerd in het nieuwe decor.

De oplossing

In het studio decor zijn 6 stuks Panasonic 6 TH55LFV8 vidiwall schermen en twee TH75EF1W displays verwerkt. De technische installatie van de studio en regieruimte is door Omroep Gelderland verzorgd in samenwerking met HD System Support. Een groot voordeel van de gekozen displays en schermen is het bedieningsgemak en eenvoudige configuratie van de vidiwall. Het geheel wordt aangestuurd door de eigen grafische engines die Omroep Gelderland gebruikt tijdens de TV uitzendingen. Jurgen Telkamp, technisch specialist bij Omroep Gelderland vertelt, ‘’de productieve samenwerking met HD System Support heeft geresulteerd in een perfecte keuze van displays. Hiermee is samen met het mooie nieuwe decor een fantastische nieuwe TV studio gerealiseerd.’’


 

Terug naar overzicht