Roland presenteert de compacte en draagbare V-8HD High-Definition Video Switcher

Roland presenteert de compacte en draagbare V-8HD High-Definition Video Switcher voor naadloze live-videoproducties 


Verhoog de creativiteit en verminder de stress met 's werelds eerste HDMI-video switcher met 8 inputs en effectengenerator met 5 lagen in een alles-in-één-design.

Hamamatsu, Japan, 28 januari 2020 — Roland, een toonaangevende fabrikant van professionele audio-, video- en elektronische muziekinstrumenten, kondigt vandaag het debuut aan van de V-8HD HD Video Switcher: de énige compacte en draagbare switcher die overweg kan met 8 HDMI-audio-/videobronnen met resoluties tot 1080p. De V-8HD is voorzien van een uitgebreide professionele toolset die producties stroomlijnt, de creativiteit verhoogt, de stress ter plaatse vermindert en de totale systeemkosten verlaagt. Alle inputs ondersteunen goedkope HDMI-oplossingen, wat duurdere SDI-gebaseerde bronnen overbodig maakt. Bovendien past de V-8HD met een gewicht van ongeveer 2kg comfortabel in een rugzak, in de handbagage en zelfs in de meest krappe (werk)ruimtes. Als enige 8-input HDMI-video switcher op de markt, is de V-8HD simpelweg de meest veelzijdige en efficiënte HDMI-omschakelaar van dit moment. Hij vervult zakelijke en creatieve noden en kan ingezet worden voor tal van toepassingen: bij live-evenementen, in het onderwijs, in gebedshuizen, tijdens live-streaming, voor bedrijfspresentaties, e-sports en nog veel meer.

Operators kunnen heel eenvoudig hun creativiteit vergroten en het publiek betrokken houden met de nieuwe 5-layer effectenengine van de V-8HD, en de ingebouwde 18-kanaals audiomixer met effecten. Het nieuwe, alles-in-één betrouwbare hardware-ontwerp vermindert ook de stress, omdat dit toestel afrekent met computerinstallatieproblemen en -crashes die vaak voorkomen bij softwaregebaseerde switchers. Bovendien kunnen operators de V-8HD naadloos gebruiken om acht HDMI-bronnen met Full HD-ondersteuning te mixen. Zélfs als die bronnen onderling een andere framerate en color space hebben. En dankzij de ingebouwde scalers op twee van de HDMI-ingangen kunnen operators de V-8HD ook snel verbinden met door de klant geleverde bronnen, zoals computers, smartphones, gameconsoles en oudere 4:3 toestellen.

Confidence monitors van de presentator, live streams en opnamefeeds vereisen vaak andere visuele content dan de hoofdprogramma-output. De V-8HD-toewijzingsknoppen sturen eender welke aangesloten input-apparaten naar een speciale aux-uitgang, zonder de main feed te beïnvloeden. Het is ook mogelijk om de aux-uitgang te synchroniseren met de programma-uitgang, waardoor er een ingebouwde 3x distributie-amp ontstaat.

Het opslaan en oproepen van unieke looks is ook mogelijk met de V-8HD. Het vereist slechts enkele knopdrukken om toegang te krijgen tot acht preset geheugens en een krachtige compositie-effectengenerator. Het heldere 4.3-inch multiviewer-display zorgt ervoor dat er minder apparatuur aangeschaft en naar het evenement versleept dient te worden. En dat alle video-ingangen, PGM en PVW plus menu-overlay gemonitord kunnen worden vanaf één scherm; dat de status van een aangesloten camcorder weergeeft.

Een glasheldere geluidsmix is essentieel voor professionele presentaties. Ook die is eenvoudig verkrijgbaar met de V-8HD. Zowel professionals als beginners kunnen er snel boeiende geluidsmixen mee maken die geweldig klinken. Zélfs in de meest uitdagende omgevingen.

Extra V-8HD-functies en voordelen zijn onder meer drie door technologie ondersteunde automatische schakelmodi die de productie vergemakkelijken, de mogelijkheid om de opname met Atomos-recorders te starten en te stoppen via HDMI, een speciale gratis afstandsbediening-app die een iPad transformeert in een V-8HD-bedieningspaneel, én optionele Hands-Free Switching & Control met behulp van een BOSS enkel- of dubbelvoudige voetschakelaar voor het uitvoeren van meer dan 100 verschillende schakelcommando's.

Bekijk hier het uitgebreide filmpje.

Maak een afspraak met onze collega's op ISE om de V-8HD in real life te zien of vraag om meer informatie.

Terug naar overzicht