Nieuwe Panasonic projectie series geïntroduceerd op InfoComm

Panasonic PT-MZ16 Series


Panasonic heeft een nieuwe serie 3lcd-laserprojectoren geïntroduceerd. Het PT-MZ16K-assortiment is speciaal ontworpen om de werklast van AV-beheerders bij bedrijven en universiteiten te verminderen. Door een vereenvoudigde installatie, onderhoudsvrije werking en nieuwe maatregelen die de impact van technische storingen beperken.  

De PT-MZ16-serie heeft een helderheid van 16.000 lumen en WUXGA-resolutie voor hoogwaardige projectie. In combinatie met de stille en lichte constructie is het een ideale oplossing voor collegezalen en vergaderruimtes.

Het laserdesign is onderhoudsvrij. Hierdoor hoeven AV-beheerders niet voortdurend langs te komen. De projectoren zijn voorzien van een stofdichte constructie en een eco-filter. Hierdoor werken alle onderdelen in de projector langer en veiliger, tot wel twintigduizend uur. Daarnaast is de impact van technische storingen op de nieuwe laserprojectoren minder groot. Bijvoorbeeld door de secundaire back-upsignaalingang en de bewakingsfunctie die gebruikers informeren over eventuele problemen. Een storing kan eenvoudig worden verholpen, want de specifieke fout wordt weergegeven.

Met een dual-system LAN dat DIGITAL LINK ondersteunt, is ook de systeeminstallatie makkelijker geworden HDMI-signalen, video, audio en besturingsopdrachten kunnen tot een afstand van150 meter worden verzonden. Naast Corner Keystone Correction kunnen ook bestaande plafondbeugels worden gebruikt, voor een snellere installatie en lagere kosten.

“Het gebruik van projectoren binnen universiteiten is de afgelopen jaren spectaculair gegroeid. Dat levert een enorme werkdruk op voor AV- en IT-beheerders die overal technische ondersteuning moeten bieden”, zegt Hartmut Kulessa, European Marketing Manager bij Panasonic. “Met onze nieuwe serie 3lcd-laserprojectoren willen we deze drukt verminderen. We hebben ervoor gezorgd dat de projectoren gedurende langere perioden probleemloos werken.  In het geval zich een storing voordoet, is de oplossing eenvoudig.”

De PT-MZ16-serie, die is aangekondigd op de InfoComm 2019, bestaat uit de PT-MZ16K (16.000 lm), de PT-MZ13K (13.000 lm) en de PT-MZ10K (10.000 lm) en wordt naar verwachting in november 2019 uitgebracht.

Panasonic 1-chip DLP® PT-LRZ35-serie: primeur met RGB LED Technologie

Panasonic heeft op de audiovisuele vakbeurs InfoComm 2019 een uitbreiding van zijn assortiment projectoren aangekondigd. De 1-chip DLP® PT-LRZ35-serie, bedoeld voor toepassing in samenwerkingsomgevingen, is de eerste serie projectoren waarin RGB-ledlichtbronnen worden gebruikt.

De 3500-lumen projectoren leveren heldere en scherpe beelden die aantrekkelijk zijn voor het publiek. Dankzij de nieuwe RGB-ledtechnologie breken de kleuren niet meer. De projector kan daardoor onmiddellijk worden gebruikt. Binnen een seconde na het aanzetten van de projector, is er al beeld..

De projectoren zijn via HDMI-MHL makkelijkmet mobiele apparaten te gebruiken. Dankzij HD-mirroring kunnen gebruikers de projectoren veel eenvoudiger installeren en informatie delen. Dit is essentieel voor gebruikers die op wisselende locaties moeten werken en daar met verschillende connectiviteitsniveaus te maken krijgen. Het filterloze ontwerp met afgedichte optische eenheid en stofbestendige behuizing zorgt voor een stabiele, onderhoudsvrije werking tot wel twintigduizend uur. De projector is daarom zeer geschikt voor gebruik in collegezalen, kleine klaslokalen en presentaties in de bedrijfs- en onderwijssector.

“De werkomgeving en het onderwijs worden steeds meer gedigitaliseerd. Gebruikers zijn daaromop zoek naar gemakkelijk te bedienen projectoren waarmee ze onderweg beelden van hoge kwaliteit kunnen laten zien”, zegt Thomas Vertommen, European Product Manager voor Panasonic Business. “Een projector uit de PT-LRZ35-serie is daarvoor een kostenefficiënte oplossing. Het zijn de eerste Panasonic-projectoren met de RGB-led technologie en compacte afmetingen, waardoor hij gemakkelijk te vervoeren is.”

De PT-LRZ35-serie bestaat uit 2 modellen - PT-LRZ35 (WUXGA) en PT-LRW35 (WXGA) - en is vanaf de herfst van 2019 verkrijgbaar.

De nieuwste PT-RCQ10

De laserprojectorserie PT-RCQ10 1-Chip DLP wordt gekenmerkt door een nieuwe, soepele 4K-pixelaandrijving die u helpt immersieve en kleurrijke 4K-omgevingen te creëren. Dankzij een nog verder verbeterd koelsysteem voor solid-shine-laserprojectors hebben we een onderhoudsvrije werking van 20.000 uur kunnen realiseren.

Deze serie onderscheidt zich door een helderheid tot 10.000 lumen en een resolutie die gelijkwaardig is aan 4K. 

Bekijk hier de het overzicht van alle nieuwe producten.

 

 

Terug naar overzicht