PERSBERICHT: Roland Introduceert de VR-50HD MK II Multi-Format AV Mixer

Roland Introduceert de VR-50HD MK II Multi-Format AV Mixer

De VR-50HD MK II voegt een groot aantal nieuwe functies toe aan zijn toonaangevende voorganger 

Hamamatsu, Japan, 6 juni 2019 — Roland introduceert de VR-50HD MK II Multi-Format AV Mixer, een verbeterde versie van zijn toonaangevende, door één operator bediende, alles-in-een voorganger. Geïnspireerd door de rechtstreekse feedback van gebruikers bij live-evenementen, voegt de VR-50HD MK II een AUX-uitgang toe ter ondersteuning van specifieke confidence monitoring, opname of streaming feeds. De oorspronkelijke ongeëvenaarde connectiviteit en flexibiliteit van de VR-50HD, voor een brede waaier eventproducties, blijft ondertussen behouden. Daarnaast beschikt de VR-50HD MK II over een vernieuwde gebruikersinterface voor een probleemloze navigatie en set-up, een verbeterde geluidskwaliteit voor nog professioneler klinkende mixen, control-mogelijkheden voor bepaalde JVC en Panasonic PTZ-camera's én nieuwe automatiseringsfuncties zoals intelligente geautomatiseerde audiomixing en automatische video-input switching.

De VR-50HD MK II combineert een 12-input/4-kanaals multi-format video switcher, een 12-input digitale audiomixer, een multi-viewer touchscreen en een AV-streaming output via USB 3.0: zonder de nood aan extra randapparatuur. De toewijsbare ingangen van de VR-50HD MK II maken het gebruik van eender welke combinatie van vier SDI- en HDMI-bronnen mogelijk, voor talloze configuraties en toepassingen. De nieuwe input-toewijzingsknoppen op de VR-50HD MK II maken het eenvoudig om alle ingangen op de switcher te gebruiken, met instant toewijzing van ingangen aan crosspoints op de switcher. De veelzijdige I/O-mogelijkheden van het apparaat, inclusief RGB/Component- en Composietingangen, bieden plaats aan professionele camera's, computers, mobiele apparaten van presentatoren, microfoons en meer.

Aangezien live streams, HD-opnames en confidence monitoring (voor de presentator) meestal andere visuele behoeften hebben dan de hoofdprogramma-uitgang, beschikt de VR-50HD MK II over een speciale AUX-uitgang; voor het verzenden van alternatieve content zonder de main PGM-output te beïnvloeden. De bron voor de AUX-uitgang kan worden geschakeld via speciale AUX-delegatietoetsen; elke VR-50HD MK II-ingang kan onafhankelijk van de main PGM-uitgang naar de AUX-uitgang worden gevoerd. De Mixer Output die de PGM-uitgang voedt, kan ook synchroon naar de AUX-uitgang worden gestuurd: om zo dienst te doen als ingebouwde distributieversterker-output. De AUX-output is beschikbaar in HDMI, SDI en RGB/Component-formaten.

De vernieuwde gebruikersinterface van de VR-50HD MK II maakt het mogelijk om de uitgebreide features eenvoudig te gebruiken en te bedienen. De grote ingebouwde multi-view monitor met aanraakscherm maakt het mogelijk om gelijktijdig Preview en Program te bekijken, samen met de vier aan crosspoints toegewezen ingangen en vier still images (tot vier foto's kunnen worden ingeladen van USB naar het interne geheugen voor directe toegang). Speciale knoppen in uitzendstijl bieden meteen toegang tot verschillende functies: het is niet langer nodig om trapsgewijs door menuschermen te bladeren. Elk audiokanaal heeft nu zijn eigen Solo- en Mute-knoppen.

De nieuwe intuïtieve interface van de VR-50HD MK II vergemakkelijkt de creatie van professionele audiomixen van hoge kwaliteit, voor evenementen en live-streaming op het web, inclusief situaties waarin een speciale audiotechnicus onmogelijk is. Met instant Auto Mixing van geluidsniveaus en ingebouwde Anti-Feedback. Via de instellingen kunnen bepaalde audio-ingangen voorrang krijgen, zodat bijvoorbeeld de andere geluidsniveaus automatisch verlagen wanneer er een presentator spreekt. De “Audio Follows Video” bedieningsmodus verandert automatisch het geluid van de ingangsbronnen wanneer je van videobron wisselt. En de "Video Follows Audio"-modus switcht automatisch van camera op basis van wie er in de bijbehorende microfoon spreekt. De VR-50HD MK II biedt een verscheidenheid aan standaard audio-ingangen, waaronder XLR/TRS-combo-aansluitingen met 48 VDC fantoomvoeding, een RCA-stereopaar, of gedeïntegreerde audio van 3G/HD/SD/SD-SDI- en HDMI-ingangen.

Robot Pan/Tilt/Zoom (PTZ) camera's kunnen de nood aan speciaal camerapersoneel elimineren, terwijl ze toch een uitzendniveau van studiokwaliteit leveren. Tijdens de productie kunnen PTZ-camera's dankzij hun kleine formaat op discrete locaties worden geplaatst. De VR-50HD MKII kan bepaalde JVC & Panasonic PTZ LAN-camera's direct bedienen, zonder dat er een speciale PTZ-camera controller of operator nodig is. Tot zes compatibele PTZ-camera's kunnen via één LAN-poort worden bestuurd.

De VR-50HD MK II zit volgestouwd met interne video-effecten. Keyed videobeelden kunnen in picture-in-picture composities geplaatst worden. Een stilstaand beeld kan bovenop de vier beschikbare compositielagen worden gepositioneerd. En de effecten kunnen naar believen worden in- en uitgeschakeld.

Om events te delen en het wereldwijde bereik te maximaliseren, gebruikt de VR-50HD MK II dezelfde USB-verbindingstechnologie als webcams. Web-based streaming vereist eenvoudigweg het aansluiten van de USB 3.0 I/O op een computer of hardware streaming interface; zonder het moeten downloaden van software, installeren van drivers, beheren van updates of het opnieuw opstarten. De gratis bijbehorende VR Capture software van Roland, beschikbaar voor Mac of Windows OS, maakt het opnemen van "web ready" Full HD AV-bestanden mogelijk.

De VR-50HD MK II is beschikbaar vanaf Q3 2019.

Terug naar overzicht